Фундук на медвежьем орехе

Сообщений в теме: 35
Рейтинг: 0
Кол-во тем: 3
Уважаемые форумчане, кто-то имеет опыт выращивания фундука на подвое «медвежьего ореха»? какая урожайность, долговечность плодоношения? в интернете кроме видео ролика Киктенко ниче нету. хотя направления довольно перспективное, у медвежьего ореха прекрасная засухоустойчивость, без корневой поросли, что подходит для штамбовой формировки и тд. предлагаю обсудить или поделитесь опытом по медвежьему ореху
Кол-во тем: 0
Цитата: admin
Цитата: Валентин
Важлива деталь — штамб підщепи — від 1,2 до 1,5

А як у нього з поливом?

Дуже рясно вродив у перший рік — я просто 80 горіхів обірвав, щоб не загубити саджанці.
он-лайн
Рейтинг: 135
Кол-во тем: 66
Дуже рясно вродив у перший рік — я просто 80 горіхів обірвав, щоб не загубити саджанці.

Дякую за інформацію. Бо я бачив трапезуд в Умані у Софіївці в інституті, то там вони геть погано себе чомусь почувають ці Трапезунди. Не тому, що за ними погано доглядають, а тому, що зона не підходить чи щось таке.
Цитата: admin

Дякую за інформацію. Бо я бачив трапезуд в Умані у Софіївці в інституті, то там вони геть погано себе чомусь почувають ці Трапезунди. Не тому, що за ними погано доглядають, а тому, що зона не підходить чи щось таке.

Я теж це відео бачив.
Однак, я ще в м. Хмельницькому бачив трапезунд (Кримський), який прекрасно себе почуває у віці біля 7-10 років. Особисто з нього зривав просто прекрасні горіхи і по обєму і по виходу ядра. І собі декілька саджанців від нього посадив. Єдине — не знаю про врожайність вцілому, бо зривав залишки. Наступної осені зніму відео і фото.
Приветствую друзей и коллег ореховодов!
Предлагаю на продажу семена медвежьего ореха, для последующей прививки либо в целях размножения, интродукции в Вашем регионе. Время сбора сентябрь 2017г, место сбора та самая роща в горах республики Адыгея на высоте около 1000м. В наличии имеется порядка 2-3000 штук. Цена 10-15руб/шт (в зависимости от их калибра и заказанного количества). Семена хранятся во влажном субстрате в холодильнике, то есть частичная стратификация уже состоялась.

Буду рад сотрудничеству! Пересылка возможна как почтой, так и транспортными компаниями.
В прошлом 2017 году купил 1000 штук медвежьего ореха.
Прошу подсказать кто с ними имел дело что они дают по всхожести? много информации о плотной скорлупе… если так, посоветуйте как поступить, может начать замачивать и поместить в горшки с грунтом, опилками, песком...?
Сумская область сама по себе прохладная, поэтому прошу совет у Вас по культурному фундуку которым в дальнейшем лучше привить медвежий. Прививать планирую в 2020 году двухлетку, но для этого в этом году хочу заложить маточник фундука, сам рассматривал сорта Трапезунд (Крымский), Каталонский, Барселонский, Вебба и Галле… благо простой лещины в округах так же полно.
Прошу помочь с советами методикой проращивания и сортами фундука. Всем добра!
он-лайн
Рейтинг: 1
Приветствую коллеги!
По своему опыту скажу, что штамб высотой более 60 см это перебор, встанет проблема уборки урожая на таких деревьях, вне зависимости это сформированный отводком, либо подвоем медвежьего. Для механизированной уборки 50-60 см достаточно, максимум 80, не создавайте себе проблему. Проблема с опрыскиванием, проблема ветров, и обрезки.

он-лайн
Рейтинг: 1
он-лайн
Доброго Дня! Маю зайві пару тисяч горішків ведмежого горіха. Може хто шукає? Горіхи відібрані методом флотації і вручну, розфасовані по 100 шт. ціна 150 грн.
он-лайн
Доброго Дня, шановні колеги! Ось який вигляд на 10.10.2018р мають щепи фундука на ведмежому горіхові. Для підщепи брались дво- і трирічні сіянці ВГ, для прищепи — фундук невідомого сорту, черенки якого передали родичі з Вінничини. Щеплення проводилось поліпшеною копуліровкою у квітні місяці. Перші 5 фото — висота щеплення 70-80 см, два останні — 25-30 см. На кількох уже є закладки чоловічих суцвіть і кронування прищепи. Приріст на всіх рослинах перевищує 60 см.
он-лайн
Шось тема, як мертві бджоли… На моє щире здивування всі 2000 горішків розійшлись за майже два тиждні, як і 16,5 кг походу. Разом з тим, «рєдіски-піанєри» залізли у розсадник і зоктябрили близько двох десятків готових саджанців фундука, щеплених на ведмежому горіхові і самих сіянців ведмежат. Все, що залишилось було викопане і прикопане у надійному місці до весни. Тоді буде висаджено на постійне місце в сад. Одночасно у шкілку висіяно 3000 шт насінини ведмежого горіха. вся робота проводилась у режимі суворої секретності від місцевого населення, шоб не возбуждались завчасно. Була проведена робота з сусідами на предмет недопущення голодних «птеродактилів» на розсадник заявою, що буду травити мишву препаратами на пшениці. Мєсним алкоголяторам розповів, що повирву у них, коли побачу на ділянці. За донос про відвідування розсадника з метою шкоди, пообіцяв винагороду у вигляді бідистиляту бурякової браги, по 100 мл за здану шкурку. Поки все, випав сніг десь 17-20 см, чекаю на весну. Всім гарного настою!
Модераторы темы • admin
← Предыдущая Следующая → 1 2
Показаны 26-35 из 35
Для того, чтобы отвечать в темах на форуме необходимо войти на сайт или зарегистрироваться.

Статистика форума

Форумов: 5. Тем: 219. Ответов: 956.