Обсуждение вопросов, связанных со схемами посадки сада грецкого ореха
Сообщений в теме: 15
Коллеги, приобщайтесь и делитесь своим опытом по схемам посадки сада грецкого ореха. На данный момент мы уже рассмотрели опыт посадки сада грецкого ореха по следующим схемам: Схема плантации 15 м x 20 м и уплотнительные культуры для ореха, Про схемы посадки ореха и фундука от Дмитрия Бондаренко.
А ваш какой опыт?
Итак, наука (Никитский Ботанический сад, как впрочем и авторитетный молдавский ореховод Н.Киктенко) нам говорит:
«Сорта ореха с терминальным плодоношением начинают угнетаться при схеме посадки деревьев:
8 х 6 — в возрасте 10 лет
8 х 8 — в возрасте 12 лет
10 х 8 — в возрасте 14 лет
10 х 10 — в возрасте 18 лет
12 х 10 — в возрасте 20-25 лет
12 х 12 — в возрасте 30 лет
14 х 10 — в возрасте 40 лет
14 х 12 — в возрасте 50 лет
16 х 16 — в возрасте 80 лет
18 х 18 — в возрасте 100 лет
(по данным Никитского ботанического сада)
Все зависит от вашего возраста если вам 90 лет сажайте 4 на 4 если 18 тогда конечно 18 на 18.
«Сорта ореха с терминальным плодоношением начинают угнетаться при схеме посадки деревьев:
8 х 6 — в возрасте 10 лет
8 х 8 — в возрасте 12 лет
10 х 8 — в возрасте 14 лет
10 х 10 — в возрасте 18 лет
12 х 10 — в возрасте 20-25 лет
12 х 12 — в возрасте 30 лет
14 х 10 — в возрасте 40 лет
14 х 12 — в возрасте 50 лет
16 х 16 — в возрасте 80 лет
18 х 18 — в возрасте 100 лет
(по данным Никитского ботанического сада)
Все зависит от вашего возраста если вам 90 лет сажайте 4 на 4 если 18 тогда конечно 18 на 18.
тогда есть вопрос на сколько падает урожайность при вхождении ореха в период угнетения?
К примеру если производительность в возрасте 18 лет при посадке 10Х10 упадет на 20 % и будет удерживаться на том же уровне 30 лет, то не исключено, что некоторые показатели можно нивелировать.Есть у кого то какая то информация?
К примеру если производительность в возрасте 18 лет при посадке 10Х10 упадет на 20 % и будет удерживаться на том же уровне 30 лет, то не исключено, что некоторые показатели можно нивелировать.Есть у кого то какая то информация?
Пользователи с Premium-аккаунтов могут публиковать сообщения анонимно.
Цитата: kraft
тогда есть вопрос на сколько падает урожайность при вхождении ореха в период угнетения?
Урожайность будет падать постоянно на одном месте она не останется
Добрго дня всім. Планую посадити сад із Идеалу та Кочерженка із схемою посадки 7х7. Але тут виникла ідея! А, що як висадити їх 3,5х3,5 а потім коли вони почнуть заважати один одному через одне випиляти. Дана схема дає можливість майже в 4 рази збільшити кількість дерев на гектар. І якщо навіть зібрати по 5 кг. років 2-3 підряд із дерева то виходиш в дуже хороший плюс. Що скажете колеги?
Цитата: YARIK
Добрго дня всім. Планую посадити сад із Идеалу та Кочерженка із схемою посадки 7х7. Але тут виникла ідея! А, що як висадити їх 3,5х3,5 а потім коли вони почнуть заважати один одному через одне випиляти. Дана схема дає можливість майже в 4 рази збільшити кількість дерев на гектар. І якщо навіть зібрати по 5 кг. років 2-3 підряд із дерева то виходиш в дуже хороший плюс. Що скажете колеги?
А де плануєте брати саджанці?
Цитата: adminЦитата: YARIK
Та шукаю по інтернеті. Вродь щось понаходив, але звісно 100% гарантії, що то ідеал не буде. Зате Кочерженко ніби хороший є. в Черкаській обл. Лисянський р-н. ось посилання. www.facebook.com/profile.php?id=100001620838438&fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all
В нього ще канал на ютубі там ніби непогані екземпляри є, але замовити можна буде лише на осінь.
Як щодо схеми?!
Цитата: YARIKЦитата: adminЦитата: YARIK
Та шукаю по інтернеті. Вродь щось понаходив, але звісно 100% гарантії, що то ідеал не буде. Зате Кочерженко ніби хороший є. в Черкаській обл. Лисянський р-н. ось посилання. www.facebook.com/profile.php?id=100001620838438&fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all
В нього ще канал на ютубі там ніби непогані екземпляри є, але замовити можна буде лише на осінь.
Як щодо схеми?!
Угу. Ідеал нормальний я також в Україні на знайшов.
Щодо схеми. Мені здається, що тут і витрати на живлення дерев також збільшаться. Ци буде це економічно доцільно — питання.
Цитата: adminЦитата: YARIKЦитата: adminЦитата: YARIK
Як щодо схеми?!
Угу. Ідеал нормальний я також в Україні на знайшов.
Щодо схеми. Мені здається, що тут і витрати на живлення дерев також збільшаться. Ци буде це економічно доцільно — питання.
Я так зрозумів Ви теж шукаєте Ідеал, щось більш менш пристойне знайшли?
Знайшов в Киргизстані.
Знайшов в Киргизстані.
Ви вже купили, чи ще плануєте? Я теж думав вийти якось на Киргизстан, але щось не знайшов.
Ви вже купили, чи ще плануєте? Я теж думав вийти якось на Киргизстан, але щось не знайшов.
Та є один дядько. Я тільки придивляюсь поки що.
Та є один дядько. Я тільки придивляюсь поки що.
Це вже дуже цікаво! Що він пропонує?
Перше, як таке рішення прийняти (садити густо 3,5*3,5 м)-спочатку ДОБРЕ зважте: вам прийдеться випилювати не 20 дерев — а можливо більше сотні (з 1га). А чи не доцільніше просто посадити широкими міжряддями швидкоплідний горіх (ширше 7 метрів), у які кинути часник/фундук/шипшину/грушу низькорослу… У мене є знайомий з Чернівців — то він так зробив як ви плануєте: посіяв горіхи швидкоплідні дуже густо, з наміром пізніше випилювати де гірші дерева. Тобто зараз міжряддя 3-5 м, а через 10 років — 7-8 м. Це було 2014-15рр.
Модераторы темы • admin
Для того, чтобы отвечать в темах на форуме необходимо войти на сайт или зарегистрироваться.